INSPIRATION

Funderar ni på att bygga hus eller förändra er nuvarande bostad? Vi hjälper er gärna med vår kunskap och erfarenhet under hela vägen, från idé till färdigt boende. Vi erbjuder er hjälp med ritningen av huset eller redan färdiga koncepthus, beroende på vad som passar er bäst. Du bestämmer själv hur du vill ha det, vi hjälper dig att förverkliga dina drömmar.Här finner ni inspiration till Eco timmerhus, trähus, stenhus eller varför inte en vindsvåning. Känn efter vad som passar er och era personliga behov. Vi lyssnar på era önskemål och tar fram en lösning som passar just er.

 

ECO TIMMERHUS

Miljö- och klimatfrågor har blivit alltmer uppmärksammade de senaste åren och detta har lett till att alltfler människor tänker ekologiskt. Efterfrågan på ekologiska och hälsosamma hus har ökat drastiskt, något som tidigare endast har varit möjligt genom att välja mellan rustikt timmerhus eller liknande.Men under de gångna åren så har vi byggt ett antal ekologiska timmerhus. Timmerhus är byggt av 100 % förnyelsebart material. De är dessutom bekväma att bo i eftersom timmerväggen andas och ger ett bra inomhusklimat och god luftfuktighet. Många väljer också timmerhus på grund av dess otroliga karaktär och utseende.

 

STENHUS

Stenhus byggs av lättbetong som ger god isolering och lagrar värme. De är på så sätt energisnåla och ger ett bra inomhusklimat då det på sommaren upplevs svalt och på vintern varmt. Stenhus har därför en lägre energiförbrukning. Förutom att ge ett bra värmeklimat ger väggarna ett behagligt ljudklimat tack vare förmågan att minska buller utifrån.Lättbetong är oorganiskt material som andas och det kan varken ruttna eller mögla. På så sätt är stenhus ett väldigt bra val för att minska allergiska eller astmatiska besvär. Och brandrisken hos stenhus är mycket liten eftersom materialet i väggarna inte kan fatta eld.

 

TRÄHUS

I Sverige har vår stora tillgång av skog bidragit till att vi byggt trähus genom alla tider. Trähus har många ekologiska och ekonomiska fördelar men om det byggs på fel sätt kan det bli raka motsatsen, vi ser därför till att ert trähus byggs av personer med lång erfarenhet och kunskap.

Trä är tillsammans med betong vårt viktigaste byggmaterial, förbrukningen ligger på en ständigt hög nivå. Större delen av hus under 4 våningsplan utanför storstäderna är byggda av trä. Trähus anses ha mycket karaktär och är väldigt estetiskt tilltalande både som privata och offentliga byggnader.

 

VINDSVÅNINGAR

En egen vindsvåning är många människors dröm och vi vill hjälpa er att förverkliga er idé till en färdig vindsvåning. Först skissar en arkitekt upp utseendet och utrymmet på vindsvåningen efter era idéer så att ert framtida boende präglas av er egen stil och smak.Vi bygger vindsvåningar som känns luftiga och öppna med stora ljusinsläpp. I en vindsvåning ska man trivas och må bra och det fokuserar våra arkitekter på när de designar och skissar ert nya hem.Vindsvåningar passar lika bra för kontor som till bostäder. Det är ni som väljer vad er vindsvåning ska användas till och vi hjälper er att förverkliga detta. Här finner ni inspiration till er drömvåning.